Pakketjes versturen? 3 tips om je pakket goed te verpakken

Ben je een eigen webshop begonnen en krijg je te maken met het verzenden van producten? Of ben je oude spullen of kleding aan het verkopen op het internet? Het versturen van een pakket begint bij het kiezen van de juiste verpakking. Het is namelijk erg belangrijk dat het product van binnen en van buiten goed wordt verpakt. Je wilt natuurlijk niet dat het pakketje beschadigd bij de ontvanger aankomt. We zetten drie praktische tips voor het verpakken van een pakket op een rij. 

Kies de juiste doos

Het is belangrijk dat je de juiste verpakking gebruikt voor het product dat je gaat versturen. Kies voor een doos die past bij de grootte van de inhoud. Een te kleine doos kan namelijk gaan scheuren en in een te grote doos kan het product gaan schuiven en beschadigd raken. Naast de grootte van de doos is de kwaliteit van de verpakking belangrijk. Als de inhoud niet zwaarder is dan 10 kg kun je voor een doos met enkelzijdig golfkarton kiezen. Als je iets zwaars gaat versturen, raden we je aan om altijd een doos van dubbel gelaagd golfkarton te gebruiken. Het lijkt misschien een goed idee om een oude doos opnieuw te gebruiken, pas hier echter wel mee op. Gebruikte dozen zijn namelijk minder stevig en kunnen sneller kapot gaan. 

Pak het product goed in

Als je de geschikte doos hebt gevonden, is het belangrijk dat je de inhoud goed verpakt. Vraag jezelf eerst af of het product dat je gaat versturen breekbaar is. Als dit het geval is, zul je het product beter moeten verpakken en voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Wikkel het bijvoorbeeld in met bubbeltjesplastic en gebruik piepschuim om beschadiging tegen te gaan. Als je meerdere voorwerpen verstuurt, zul je elk product apart moeten inpakken en beschermen. Zorg ervoor dat er geen lege ruimtes in de doos overblijven. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de inhoud gaat schuiven of verplaatsen. 

De eerste indruk is belangrijk

Het is belangrijk dat je het pakketje goed verpakt, maar de uitstraling mag ook zeker niet vergeten worden. Als iemand een pakketje binnen krijgt, wordt er als eerst naar het uiterlijk gekeken. Om deze reden is het belangrijk dat de doos niet beschadigd is, maar ook het logo of een bepaalde naam op de doos is van belang. Je kunt bijvoorbeeld tape met logo op het pakket plakken. Dit is een multifunctioneel product omdat het praktisch is, maar ook voor herkenning en naamsbekendheid zorgt. Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu? Kies dan voor kraft tape. Dit is een papieren tape met lijm gemaakt van natuurrubber. Dit is niet alleen een ecologisch product, maar het geeft de verpakking tegelijkertijd een natuurlijke en groene look. Net als alle andere soorten tape kan kraft tape met logo worden bedrukt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *