Dit moet je minimaal op kantoor hebben

Wanneer je een eigen kantoor hebt zijn er een aantal zaken van groot belang. We zullen ze zo stuk voor stuk bespreken. Het maakt trouwens niet uit welke werkzaamheden je doet, in welke branche je actief bent of wat je verkoopt. Het zijn de standaard en basiszaken die je in ieder kantoor mag verwachten.

Het kantoormeubilair

Natuurlijk moeten we allemaal een werkplek hebben. Van een autogarage tot aan een bankmedewerker: we hebben een bureau en bureaustoel nodig. Er moet een plek zijn om te zitten en het werk te kunnen doen. Het kan gaan om een plek met of zonder computer. Steeds meer mensen werken met een laptop die ze gemakkelijk mee naar huis kunnen nemen.

Pennen en papier

Naast het kantoormeubilair en een computer is een printer ook handig. Uiteraard heb je dan een hele stapel printpapier nodig. Ook is het goed om bedrukte enveloppen te hebben, visitekaartjes en gelikt briefpapier. Het is mooi om zo een professionele indruk te maken op alle klanten. Wanneer ze een brief krijgen van je dan is het volop genieten. Zorg dat je het allemaal hebt klaarliggen om de offertes mee te versturen.

Koffie en thee

Zonder een goede kop koffie of een lekkere bak thee is het moeilijk om de dag te beginnen en om het vol te houden. Het is belangrijk om ook hieraan te denken. Zorg voor een aantal mooie bedrukte mokken of kopjes om uit te drinken. Een grote koekjestrommel of snoeppot maakt het helemaal af.

Een paar mooie planten

Wanneer er platen op een kantoor staan gaat de productiviteit omhoog. Het is onderzocht en aangetoond. Het is daarom goed om te zorgen voor een paar mooie planten op kantoor. Het mogen echte planten zijn, maar ook nep planten. Het maakt geen verschil op de productiviteit. Wel is het gemakkelijker omdat ze geen water nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *